Woedende medisch specialisten broeden op acties

Voor medisch specialisten in loondienst is de maat vol. Ze accepteren niet dat ziekenhuizen het vrijgevallen werkgeversdeel van hun pensioenpremie voor de helft in eigen zak steken. Als het overleg met de NVZ niets oplevert, volgen er acties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Woedende medisch specialisten broeden op acties
Foto: iStock

De onderhandelingen van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) met de NVZ vereniging van ziekenhuizen over de pensioenaftopping slepen zich al maandenlang voort. De dokters vinden het onacceptabel dat de ziekenhuizen het vrijgevallen deel van de pensioenpremie van medisch specialisten in loondienst voor 55 procent in eigen zak willen steken. Artsen in loondienst in algemene ziekenhuizen bouwen hierdoor fors minder pensioen op. Vooral de jongere medisch specialisten zijn de dupe. Als zij met pensioen gaan, kan hun pensioenuitkering 20.000 à 30.000 euro per jaar lager uitvallen. Landelijk gaat het om tientallen

1
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.