Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wonderpleister moet gewone pleister vervangen

Annelies Vermeulen
Wetenschappers hebben een pleister ontwikkeld die een revolutionaire stap betekent in de medische wereld. Dat meldt elsevier.nl op basis van een artikel in het Amerikaanse wetenschappelijke vakblad Science.
Wonderpleister moet gewone pleister vervangen

De pleister is dunner dan de diameter van een hoofdhaar en zit vol met elektronische sensoren. Het wordt op ongeveer dezelfde manier bevestigd als een tijdelijke ’tatoeage’ bij kinderen, waardoor het een onderdeel van de huid lijkt te worden.

Volgens de wetenschappers zal hiermee niet alleen de traditionele pleister vervangen worden. Ook de ‘ouderwetse’ elektrodes gaan plaatsmaken voor dit medische wondermiddel. Nu moeten patiënten nog aan grote machines vastliggen met allerlei kabels, draden en sensoren. De pleister kan, zonder dat de patiënt het merkt, de hartslag, de hersenen, spierweefselactiviteit en temperatuur opmeten.

Micro-electronica

De micro-elektronica is ontwikkeld door een internationaal team afkomstig uit de Verenigde Staten, China, en Singapore en heeft de naam ‘EES’ (epidermal electronic system) gekregen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Telepsychiatrie is geen wondermiddel’

Siemens en Olympus ontwikkelen slimme maagcapsule

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.