Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Workshop in Delft: Robots that Care

Mario Gibbels
Op 24 augustus 2010 wordt in Delft The European Conference on Cognitive Ergonomics 2010 gehouden, de ECCE 2010. Een van de workshops die daar wordt gehouden 'Robots that care' gaat in op sociale robotica voor de zelfzorg van patiënten.
Workshop in Delft: Robots that Care

De doelstelling van de workshop is om te zorgen voor vooruitgang op het gebied van sociale zelfzorgrobotica, bijvoorbeeld door een gezamenlijke onderzoeksagenda op te stellen. Het hoofddoel is een meer efficiënte samenwerking door de interactie tussen de verschillende partijen te optimaliseren.

Samenbrengen van verschillende partijen

Daarom hoopt de workshop niet alleen de onderzoekers en de eindgebruikers, zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen, aan te trekken, maar ook de bedrijven die in de toepassing van zorgrobotica zijn geïnteresseerd.

Het programma

De workshop duurt een dag. Het programma zal bestaan uit korte presentaties van deelnemers over hun visie, ideeën en lopende projecten. Daarnaast wordt onder meer de nodige aandacht besteed aan sociale robots, hun gedrag, rol, hun vermogen tot leren en dat wat ze zouden moeten kunnen. Een van de keynotespeakers is Takanori Shibata, de ontwikkelaar van de beroemde therapeutische robot PARO.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.