Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Xander Koolman: ‘Meer geld voor ziekenhuizen gaat nu niet helpen’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een groot deel van de inhaalzorg is verdampt en zal niet worden ingehaald. Huisartsen hebben deze ‘onbekende patiënten’ helemaal niet in beeld, stelt gezondheidszorgeconoom Xander Koolman. ‘De les van de coronacrisis zou niet extra geld voor extra ziekenhuiscapaciteit moeten zijn, maar leren welke zorg van lage waarde was. Die kunnen we in de toekomst afschalen.’
Xander Koolman, gezondheidseconoom
Xander Koolman
Premium

Ziekenhuizen hebben extra geld nodig

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik ben het vaak eens met dhr. Koolman, maar vind dat hij hier wel erg kort door de bocht gaat. Waar blijkt uit dat hier sprake van was van zorg van lage waarde? Voor hetzelfde geld waren patiënten gewoon bang om naar het ziekenhuis te gaan omdat het daar vol lag met covidpatiënten, en lopen ze door die zorgmijding gezondheidsschade op. Het gaat om kosteneffectiviteit, niet om kosten alleen.

   Ook is mij niet duidelijk hoe dhr. Koolman de waarde van zorgvormen accuraat zou willen bepalen. Daar zijn precieze systemen voor, al zeg ik het zelf, maar die zijn nog verre van geïmplementeerd.

  2. Lees alle reacties
  3. Het grootste probleem is idd het gebrek aan overzicht en de onbekendheid van de voorraad….door meer transparantie van wachtlijsten per regio bv zouden aanbieders van zorg door samenwerking via transfertafels kunnen prioriteren wie wanneer en waar geholpen wordt. Zie GGZ initiatief. Dan pas wordt duidelijk wat waarde toevoegt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.