Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ybrain ontwerpt hoofdband tegen depressie

Redacteur Zorgvisie
Een Zuid-Koreaanse start-up genaamd Ybrain heeft een hoofdband ontworpen die de symptomen van een depressie moet verminderen. De Mindd-band is een wearable die de hersenen van mensen met een depressie lichte elektrische schokken geeft.
Schok-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Dat meldt techwebsite Bright. Mensen met een depressie hebben vaak minder activiteit in de frontale kwab van hun hersenen, door die kwab met elektrische schokjes te activeren, hoopt de start-up de symptomen van hun depressie te verminderen. Ybrain zegt klinische testen te hebben uitgevoerd waaruit blijkt dat het stimuleren van de frontale kwab effectief is, terwijl er geen verdere bijwerkingen werden gevonden.

In Zuid-Korea is de hoofdband inmiddels officieel goedgekeurd door het ministerie en verspreid onder ziekenhuizen. Het is de bedoelingen dat mensen de hoofdband ook thuis kunnen gaan gebruiken, waarbij artsen kunnen controleren of patiënten hem daadwerkelijk hebben gebruikt.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.