Zachte landing Wmo is onmogelijk’

Gemeenten tasten in het duister over het aantal Wmo-cliënten waarvoor zij op 1 januari verantwoordelijk worden. De gegevens die zij van het ministerie van VWS krijgen zijn onbetrouwbaar, onvolledig, onduidelijk en komen te laat. ‘Gemeenten kunnen daardoor onmogelijk een zachte landing garanderen voor de nieuwe Wmo’, stelt adviseur Tim Robbe.
‘Zachte landing Wmo is onmogelijk’

Robbe, eigenaar van Robbe & Partners, begeleidt zo’n 100 van de 402 gemeenten in Nederland bij de inkoop van de Wmo. Hij maakt zich grote zorgen over de uitvoering. Gemeenten krijgen in zijn ogen onvoldoende tijd en geld om de nieuwe Wmo, die 1 januari 2015 ingaat, op een fatsoenlijke manier uit te voeren.

Informatie CAK en Vektis tegenstrijdig

Belangrijkste probleem is volgens Robbe dat de informatie die gemeenten van het ministerie van VWS krijgen onbetrouwbaar, onduidelijk en onvolledig is voor zorginkoop. In de nieuwe Wmo worden gemeenten verantwoordelijk voor cliënten die nu nog in de AWBZ de functie begeleiding

7
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.