Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuwse huisartsen zetten tuk-tuk in

Mark van Dorresteijn
Twee huisartsenpraktijken in het Zeeuwse Kapelle sturen in september een tuk-tuk op pad om de medicijnen rond te brengen. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant.
Zeeuwse huisartsen zetten tuk-tuk in

Twee keer per week rijdt de gemotoriseerde riksja om vooral oudere patiënten van medicijnen te voorzien. Huisarts Guus Bakx laat in het dagblad weten dat het plan al langer bestaat. “Kapelle groeit en er wonen naar verhouding veel ouderen die van elders zijn gekomen of om een andere reden geen kinderen of familie op het dorp hebben. Ze zien geen kans om zelf de voorgeschreven medicijnen in onze apotheken op te halen. De doorslag gaf de afgelopen winter. Toen was het zo glad dat de assistenten en wij zelf telkens met medicijnen moesten rijden.”

Medicijnen achter slot

Een bezorgdienst op een fiets of een brommer is volgens Bakx geen optie, want medicijnen moeten onder geen beding in verkeerde handen kunnen komen. “Een tuk-tuk kun je degelijk afsluiten.” De bemanning voor het voertuigje, dat op tweetakt-benzine rijdt, doet binnenkort het brommerrijexamen. In september denken de artsen te kunnen beginnen. De huisartsen gaan zelf ook ritten rijden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Huisartsen werken steeds beter samen’

Inspectie onderzoekt ruziënde huisartsen

Adviespunt voor disfunctionerende huisartsen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.