Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zelfstandige klinieken moeten zo weinig mogelijk inhaalzorg doen, vindt ZN

Zorgverzekeraars willen dat de inhaalzorg zo weinig mogelijk uitwijkt naar de zelfstandige klinieken. ZN heeft de voorkeur dat deze zorg bij het ziekenhuis in de regio van de patiënt blijft. ZN heeft ZKN en zbc’s niet gevraagd de vele behandelingen die door corona zijn uitgesteld, de NZa schat 200.000, in te halen. ‘Dan betalen we dubbel’, zegt een woordvoerder. ‘Om een ziekenhuis te compenseren én de zbc te betalen.'
Inhalen Verboden Zv
Premium

‘Het is niet de bedoeling

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. ZN heeft het dan over zowel het compenseren van de ziekenhuizen als uitbetalen aan de zbc’s. Wat ZN even vergeten is dat alle extra zorg en inhaalzorg vanwege corona gecompenseerd wordt voor de zorgverzekeraars door het Rijk, dus door de burgers van Nederland want wij betalen alles in dit land.

  2. Lees alle reacties
  3. Bij het ‘zo werkt het nu eenmaal in de zorg’ van ZN kunnen in deze pandemie wel wat vraagtekens gezet worden. Een buitengewone tijd vergt juist een afwijkend pad, creativiteit, een gevoel van urgentie, de bereidheid om uit de schuttersputjes te kruipen en echt samen te werken en ja, ook extra budgettaire ruimte.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.