Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zelfstandige thuishulpen krijgen keurmerk

Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) ontwikkelt een keurmerk voor zelfstandigen zonder personeel in de thuiszorg.

Het Keurmerk voor Zelfstandig Ondernemende Zorgverleners (Keurmerk ZOZ) stoelt op de normen voor verantwoorde zorg thuis en de consumentenraadpleging CQ Index. Om ervoor in aanmerking te komen, moeten zorgverleners beschikken over de benodigde bevoegdheden, diploma’s en ervaring en zich actief bijscholen.Hun bedrijfsvoering moet voldoen aan een aantal criteria, zoals verzekeringen en registratie. Een onafhankelijk certificatieinstituut doet de toetsing. De bedoeling is dat dit jaar om te beginnen twintig zelfstandig werkende zorgverleners het certifi caat behalen.

Bij de ontwikkeling van het keurmerk zijn het ministerie van VWS, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraars Nederland, beroepsverenigingen Sting en V&VN en cliëntenorganisatie LOC-LPR betrokken. Aanleiding voor het keurmerk is dat het aantal zelfstandig gevestigde zorgverleners groeit. Cliënten en bemiddelingsbureaus krijgen hiermee een handvat om de kwaliteit van de zelfstandige zorgverlener vast te stellen. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Keurmerk voor bemiddeling buitenlandse krachten

Kwaliteitskeurmerk zegt niets

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.