Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeventien organisaties onderzoeken ouderenzorg

Redacteur Zorgvisie
Knelpunten en problemen in de ouderenzorg blootleggen. Dat is wat zeventien organisaties in de zorg beogen met een landelijk onderzoek dat zaterdag van start gaat.
Bestuur-ouderenzorg-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Onder meer Alzheimer Nederland, de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), de NVZ, Pariëntenfederatie Nederland en Mezzo doen mee. Volgens de organisaties is de ouderenzorg in Nederland erg complex geworden, waardoor oplossingen voor problemen moeilijker te vinden zijn. Door de vergrijzing neemt het aantal problemen daarbij ook nog toe, zegt Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland. ‘Ouderen die langer thuis wonen redden het vaak niet alleen. Wij willen weten waar ouderen, dokters en verpleegkundigen in hun dagelijkse werkelijkheid tegenaan lopen. Waar zitten capaciteitsproblemen? Waarom gaan mensen van het kastje naar de muur? Wat zit daar achter?’

De uitkomsten van het onderzoek worden eind maart verwacht. Veldman verwacht dat er honderdduizenden ouderen, patiënten en zorgmedewerkers meedoen de komende weken.

(ANP)

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.