Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis-dbc’s opnieuw onder de loep

DEN HAAG - Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid laat alle ziekenhuisdeclaraties die sinds begin dit jaar zijn ingediend, opnieuw controleren. Hij maakte dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend.

Ziekenhuizen waar de meeste fouten zijn gemaakt, kunnen volgens de minister op extra aandacht rekenen. Per 1 januari van dit jaar geldt een nieuw declaratiesysteem voor ziekenhuizen. Bedoeling is dat ziekenhuizen en specialisten via dit systeem worden aangemoedigd beter op de prijs te letten die ze in rekening brengen bij de verzekeraars voor de behandeling van een patiënt.

Taskforce

Vorige week werd bekend dat ziekenhuizen sinds 1 januari waarschijnlijk voor honderden miljoenen teveel hebben gedeclareerd. Hoogervorst gaat niet uit van opzet. Toch wil hij dat de declaratiefouten worden hersteld. Hij heeft een speciale werkgroep samengesteld die de zaak gaat uitzoeken en rechtzetten. In de zogenoemde taskforce zitten zorgverzekeraars, specialisten, vertegenwoordigers van ziekenhuizen en de zorgautoriteit. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.