Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis Emmen stopt met maagverkleiningen

Redactie Zorgvisie
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen voert voorlopig geen maagverkleiningen meer uit. Dat meldt een woordvoerder. Volgens het Dagblad van het Noorden zijn onlangs twee patiënten kort na een maagverkleiningsoperatie in het Drentse ziekenhuis gestorven. Het hospitaal wil de sterfgevallen niet bevestigen, omdat die informatie privacygevoelig is.

Volgens het ziekenhuis heeft de raad van bestuur het besluit genomen in overleg met de afdeling chirurgie, omdat “een aantal onlangs uitgevoerde ingrepen aanleiding geeft tot nader onderzoek”. De betrokken specialist, Nick Reijnen, heeft besloten geen werkzaamheden meer te verrichten, tot het interne onderzoek van het ziekenhuis is afgerond. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wacht de uitkomst van het onderzoek af. “Wij beoordelen de resultaten en bekijken vervolgens of wij zelf eventueel een onderzoek instellen”, zei een woordvoerster.(ANP)

Lees ook:

Noodsituatie in ziekenhuis Emmen

MRSA-bacterie in Scheperziekenhuis in Emmen

Scheperziekenhuis werkt samen met Duitse hartkliniek

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.