Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Gelderse Vallei automatiseert zorgpad

Het zorgproces van patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt vanaf vandaag ondersteund door de workflowmodule van MI Consultancy. De module leidt de gebruikers door de verschillende stappen van het zorgproces. Indien er acties van de gebruiker nodig zijn, worden de handelingen op de werklijst van deze gebruiker geplaatst.
Ziekenhuis Gelderse Vallei automatiseert zorgpad

De eerste volledige workflow die het ziekenhuis invoert met deze nieuwe techniek, is voor orale antistolling voor trombose. Door een strikt zorgpad te definiëren blijft het werkproces overzichtelijk. Het is duidelijk welke patiënt door welke arts is behandeld, waar in het zorgproces de patiënt zich bevindt, hoelang elke stap in de flow duurt en waar het logistieke proces nog verbeterd kan worden.

Pen en papier
Tot nu toe werkten de medisch specialisten met papier, maar het proces liep niet optimaal en was soms foutgevoelig. In samenwerking met MI Consultancy is een systeem ontwikkeld waarbij de werkprocessen worden geoptimaliseerd en de kwaliteit van zorg verbetert.

Stroomschema’s
Volgens Paul Edridge, directeur van MI Consultancy, is een goed werkende workflowmodule onmisbaar in tijden dat verbetering van de kwaliteit van zorg en kostenbeheersing steeds belangrijker worden. ‘Met het systeem kun je stroomschema’s definiëren met de taken die uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan het maken van afspraken, het doen en/of aanvragen van additioneel onderzoek, het schrijven van brieven aan de huisarts e.d. Door stroomschema’s te maken is het verloop van het zorgpad beter te sturen en in de gaten te houden. Dit resulteert in een overzichtelijker werkproces en er worden geen zaken vergeten. Er kan sneller en efficiënter gewerkt worden. Dit bespaart tijd en geld’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.