Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis stelt poliklinisch diagnostisch centrum uit

Redacteur KinderopvangTotaal
Ziekenhuis Bernhoven moet wachten op goedkeuring van de gemeenteraad van Veghel over het bestemmingsplan. Als het ontwerp bestemmingsplan gereed is, kan het mogelijk in het voorjaar van 2013 in stemming worden gebracht.
Ziekenhuis stelt poliklinisch diagnostisch centrum uit
Foto: ANP Nils van Houts

De oorspronkelijke bedoeling was dat ziekenhuis Bernhoven zou verhuizen naar de nieuwe locatie in Uden en dat op de huidige ziekenhuisterreinen in Oss en Veghel twee poliklinisch diagnostische centra zouden worden geopend van Bernhoven. Maar het ziekenhuis moet wachten op het ontwerp bestemmingsplan voor het ziekenhuisterrein.

Chronisch zieke patiënten

Naar verwachting zal het ontwerp in het voorjaar 2013 door de gemeenteraad worden vastgesteld en in procedure worden gebracht. Daarna kan ziekenhuis Bernhoven over gaan tot het realiseren van een poliklinisch diagnostische centrum, pdc.

De zorg die in een pdc wordt geboden is vooral gericht op oudere en chronisch zieke patiënten. Zij kunnen in de PDC’s terecht voor eenvoudige behandelingen en bloedafname, voor een aantal specialistische behandelingen en voor controles en uitslagen.

Intensief overleg

Het ziekenhuis laat weten dat het op dit moment in afwachting is van ‘de nadere ontwikkeling van het ontwerp bestemmingsplan voor het ziekenhuisterrein Veghel en omgeving. Over het besluit van Bernhoven is al intensief overleg gevoerd met de gemeente Veghel en de ontwikkelaars Brabant Zorg / Brabant Wonen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.