Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuisdiensten-app reserveert mantelzorg en auto

Redacteur Zorg+Welzijn
De nieuwe zorg-app 'Ziekenhuisdiensten' is gepresenteerd in het Oogziekenhuis Rotterdam. Hiermee kunnen ziekenhuisbezoekers eenvoudig diensten reserveren, zoals een mantelzorger of parkeerservice.
Ziekenhuisdiensten-app reserveert mantelzorg en auto

Roelf de Boer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) kreeg als eerste de app aangeboden van Floris Vervat, directeur van Jeeves, de organisatie die de app Ziekenhuisdiensten aanbiedt. De Boer pakte de ophaal- en brengservice als voorbeeld van “een mooie service die goed aansluit bij de zich verder specialiserende ziekenhuizen. Patiënten moeten steeds verder reizen om naar een afspraak in een gespecialiseerd ziekenhuis te gaan. Via deze nieuwe app kun je nu heel eenvoudig je eigen chauffeur en, indien gewenst, auto reserveren.”

Helpen

De Ziekenhuisdiensten variëren van het voorbereiden van senioren op een naderende operatie tot het thuis ophalen en wegbrengen van patiënten. Ook zijn bij diverse ziekenhuizen gastheren en -vrouwen bij de ingang, die patiënten en bezoekers uit de auto kunnen helpen. Moeten er grote afstanden in een ziekenhuis afgelegd worden, dan is er de golfcarservice. Kan er niemand uit de omgeving van een patiënt mee naar een afspraak in een ziekenhuis? Met deze nieuwe app reserveer je een mantelzorger die met je meegaat tijdens het ziekenhuisbezoek en de patiënt tijdens het hele bezoek ondersteuning biedt.

Parkeerservice

Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt al jaren de parkeerservice van Ziekenhuisdiensten aan. De Ziekenhuisdiensten-app maakt het voor patiënten heel eenvoudig om vanuit huis deze service te reserveren. Hierdoor kan een patiënt zich nog beter voorbereiden op het komende ziekenhuisbezoek en dat zorgt voor minder stress.

Downloaden

De app Ziekenhuisdiensten is via iTunes en Android Market te downloaden en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees meer:

App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

Snelle komst ambulance met app

Tijdsverantwoording onderweg via iPhone app ‘eTime’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. In het artikel wordt gesproken over een mantelzorger die gereserveerd kan worden, terwijl het gaat om een vrijwilliger. Dat is een belangrijk verschil. Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald voor iemand zorgt omdat hij een persoonlijke band heeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.