Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen lijven lege laboratoriumstichting in

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis in Den Helder mogen fuseren met diagnostisch centrum Starlet.
bloedbuisjes.fotolia.jpg
Fotolia

Daarvoor hebben zij toestemming gekregen van de ACM. 

Noordwest Ziekenhuisgroep
Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis zijn in 2008 gefuseerd tot de MCA Gemini Groep en gaan sinds kort verder als de Noordwest Ziekenhuisgroep. Starlet voert laboratoriumdiagnostiek uit, medisch- en functieonderzoek en tromboseactiviteiten in de regio Noord Holland. Starlet was al gelieerd aan de stichting. Het lab legt de fusie alsvolgt uit: ‘Samen met de Noordwest Ziekenhuisgroep heeft Starlet DC ervoor gekozen om een herstructurering te realiseren en Starlet DC over te laten gaan van een Stichting naar een B.V. vorm. Er is voor een B.V. gekozen vanwege de reeds eerder bekrachtigde bestuurlijke wijzigingen uit begin 2015 en de wens van de Noordwest Ziekenhuisgroep om de relatie op deze wijze vorm te geven.

Lege stichting
Alle activiteiten van stichting Starlet DC zijn overgedragen aan Starlet DC B.V. De ‘lege’ Stichting Starlet DC is na de overdracht gefuseerd met Stichting Noordwest Ziekenhuisgroep en houdt daarmee als zelfstandige stichting op te bestaan. Starlet DC B.V. blijft dus actief als zelfstandige organisatie binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep. Voor de medewerkers verandert er niets.

Bestuursvoorzitter van de Noordwest Ziekenhuisgroep Harry Luik neemt in mei 2016 afscheid. 

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Zorginstellingen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken….
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.