Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen niet klaar voor de strijd

AMSTERDAM - Nederlandse ziekenhuizen zijn onvoldoende voorbereid op concurrentie die zij na de invoering van het nieuwe zorgstelsel moeten aangaan met andere instellingen. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG naar de gevolgen van de invoering van marktwerking en het nieuwe declaratiesysteem, de diagnose behandeling combinaties (dbc's).
Ziekenhuizen niet klaar voor de strijd

Hoewel de meeste ziekenhuizen de invoering van het stelsel ongeschonden zijn door gekomen en praktische zaken hebben geregeld, ontbeert een meerderheid van de ziekenhuizen een duidelijke lange termijn strategie, waarin positionering, marktaandeel en concurrentie centraal staan. Volgens onderzoeker Bob Adams van adviesbureau KPMG wacht de ziekenhuizen nu de uitdaging om ‘ook op lange termijn het hoofd boven water te houden’.

Doelmatig, resultaatgericht en geleverde prestatie

Naast van het ontbreken van een lange termijn strategie, betreft de concurrentiepositie en het marktaandeel, moeten de ziekenhuizen ook werk verzetten op het gebied van doelmatigheid, resultaatgerichtheid en het meten van de geleverde prestatie. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.