Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen starten project Tijd voor Zorg

Verpleegafdelingen van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam zijn gestart met het project Tijd voor Zorg. Dit project is een initiatief van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO en het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV).

Het doel van het project is meer tijd overhouden voor de directe patiëntenzorg. Uit onderzoek blijkt namelijk dat verpleegkundigen slechts een derde van hun tijd besteden aan directe patiëntenzorg. De overige tijd zijn zij bezig met allerlei bijkomende taken. De verpleegafdeling gaan zelf knelpunten op hun afdeling signaleren en oplossen, onder begeleiding van CBO en LEVV.

Meer ziekenhuizen

Het Ikazia Ziekenhuis en Zaans Medisch Centrum zijn de eerste ziekenhuizen die deelnemen aan het project. Halverwege dit jaar zijn er voorlichtingsbijeenkomsten die mee willen doen met de volgende ronde. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Best Practice: Tijd om te zorgen

Slotervaartziekenhuis kaapt verpleegkundigen

‘Dreigend tekort gespecialiseerde verpleegkundigen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.