Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZIS/EPD van ChipSoft bij IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat over van SAP naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van ChipSoft, HiX genaamd. Donderdag 13 oktober ondertekenden beide partijen het samenwerkingscontract. Met HiX wordt het IJsselland Ziekenhuis volledig digitaal.
chipsoft.jpg

Het IJsselland Ziekenhuis begint in december met de implementatie van het PDMS van HiX op de IC en OK in combinatie met het OK-planningssysteem, dat al in gebruik is. Dit gaat live voor de zomer van 2017. Aan het eind van dat jaar start de totale implementatie van HiX. De ingebruikname staat gepland voor 2018.

HiX
Het IJsselland Ziekenhuis schrijft op haar website: ‘Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Doordat het IJsselland Ziekenhuis straks, net als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam, werkt met Hix wordt dat gemakkelijker.’

Totaaloplossing
HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.

DossierEpd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.