Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ZKN wil praten met VWS, NVZ, ZN en NZa om uit ‘niet constructieve sfeer’ te komen

ZKN gaat in overleg met NVZ, ministerie van VWS, NZa, Patiëntenfederatie Nederland en ZN om 'zo goed als mogelijk van de huidige niet-constructieve sfeer' rond zelfstandige klinieken af te komen.
Onderhandelingen
Premium

Dat zegt een woordvoerder van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed zo; eindelijk die nuance!

   De discussie tussen ’traditionele’ instituten en ‘ZBC’s’ is inderdaad verre van constructief.

   Traditionele instituten schilderen ZBC’s in de pers vaak te pas en te onpas populistisch af als ‘zorgcowboys’. De vraag is: waarom?

   In de ogen van de ZBC’s vaak uit frustratie om de vlucht van patiënten en verwijzers naar klantvriendelijkere, kosten effectievere en innovatievere oplossingen van ZBC’s te bestrijden. Terwijl er volgens hen meer introspectie gewenst is omdat die vlucht van die vele patiënten en verwijzers volgens hen vaak hele goede redenen heeft: wachtlijsten, kosten ineffectiviteit (waardoor zorggeld wegstroomt naar niks), klant onvriendelijkheid, systemen welke belangrijker lijken dan een goede patiënt behandeling en een bepaalde arrogantie vs de ZBC’s. De ZBC’s zetten in hun ogen de traditionele zorgaanbieders vaak juist wat meer aan tot nadenken over hun eigen disfunctioneren en daardoor verandering.

   Dat kan inderdaad veel beter, deze discussie.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.