Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN komt met DBC-Inkoopgids 2008

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) introduceert de DBC-Inkoopgids 2008. Volgens ZN ligt de focus in deze gids op de kwaliteit van de zorg.
ZN komt met DBC-Inkoopgids 2008

De gids geeft een overzicht van kwaliteitskenmerken voor ziekenhuiszorg waarover zorgverzekeraars en zorgaanbieders vrije afspraken kunnen maken. Dit betreft twintig procent van de ziekenhuiszorg, het B-segment DBC’s.

In samenwerking

De gids is tot stand gekomen in samenwerking met medisch specialisten en patiëntenverenigingen. Het doel van de derde DBC-Inkoopgids is om de werkelijk geleverde zorg, de medisch gewenste zorg en de door de patiënt ervaren zorg, met elkaar in overeenstemming te brengen, aldus ZN. Daarbij spelen effectiviteit, veiligheid, toegankelijkheid, patiëntgerichtheid en doelmatigheid een belangrijke rol.

Richtlijnen

De kwaliteitskenmerken uit de Inkoopgids zijn mede gebaseerd op de richtlijnen van de beroepsgroepen. Daarnaast is van de betreffende patiëntenvereniging per aandoening de reactie verwerkt en de visie ten aanzien van de kwaliteit van de gewenste zorg opgenomen.

Inkoop

ZN zegt te streven om voor de betaalde premies zo goed mogelijke zorg te contracteren. Het inkopen op alleen prijs is daarbij niet voldoende. (Zorgverzekeraars Nederland)

Links:

Bestel de gids

Ziekenhuis-dbc’s opnieuw onder de loep

Orde: ‘DBC’s werken niet goed’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.