Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ZN: ‘Personeelstekort wijkverpleging kan zorgplicht in gevaar brengen’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
‘Wat er niet is, kun je ook niet inkopen’, reageert Menzis op het nieuws dat zorgverzekeraars vorig jaar minstens 190 miljoen euro niet hebben benut aan wijkverpleging. Oorzaak? Nijpende personeelstekorten. De zorgverzekeraars breken hun hoofd over dit sectorbrede probleem die hun zorgplicht in het gedrang kan brengen.
wijkverpleging
foto: iStock/Dean Mitchell
Premium

Bij de zorginkoop wijkverpleging 2018

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Stel je komt thuis van een zware dag werken, en je partner heeft het huishouden niet gedaan, want, geen huishoudschool gehad …

   Wat ik daarmee wil zeggen?

   Ooit waren er geen scholen en mensen zorgden voor elkaar. Nu zijn er scholen en zeggen wij geen intelligentie en vaardigheden te kunnen ontwikkelen zonder?

   “Panem et circenses” of “brood en spelen” is een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak. De uitdrukking stamt van Satire X van de Romeinse dichter Juvenalis. Hij schreef:

   “Vroeger verkochten we onze stem aan niemand. Al een hele tijd heeft het volk de macht afgestaan. Het volk benoemde vroeger militaire bevelhebbers, hoge ambtenaren, legioenen, alles. Nu beperkt het volk zichzelf en hoopt alleen nog op twee zaken: brood en spelen.”

   Zijn wij weer terug in tijd, van voor de Unie van Utrecht (1579)? Toen georganiseerde religie gebruikt werd door de heersende klassen om de meerderheid van de mensen te bedriegen en te knechten? Zijn ook wij, hersendood?

   Groet, Lambert

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.