Zo gaan gemeenten kwaliteit meten

Voor kwaliteit, bescherming en inspraak moeten klanten van de nieuwe Wmo en Jeugdzorg zich volgend jaar wenden tot de gemeente. Op de vraag welke instrumenten gemeenten hanteren om die bescherming en kwaliteit optimaal te bieden, antwoorden het TransitieBureau Wmo en Movisie deze week.
Zo gaan gemeenten kwaliteit meten

Burgers kunnen vanaf 2015 voor Wmo-zorg niet meer rekenen op landelijke bescherming vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) of het zorgkantoor. Het is aan gemeenten om de kwaliteit en bescherming decentraal te waarborgen voor mensen met een zorgbehoefte. Daarom zoeken zij naar meetinstrumenten die goede kwaliteitsinformatie bieden over de nieuwe zorgtaken. Zonder dergelijke instrumenten en monitors kunnen ambtenaren niet sturen op verbetering van de zorg en ook geen goede zorg inkopen.

Transparante resultaten

Een belangrijke vraag die aan de hand van monitors beantwoord moet worden is hoe groot de hulpvraag nu precies is die vanaf 2015 op gemeenten af

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.