Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zonder ingrijpen van de overheid schiet ’t niet op met het EPD’

Mario Gibbels
Ingrijpen van de overheid is af en toe noodzakelijk om de boel te versnellen. Dat stelde Antoon Kuijper, directeur van Equens, tijdens het MIC. Het heeft geholpen bij de invoering van de pinpas en het zal volgens hem ook helpen bij de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Toch heeft ’t nog zo’n dertig jaar geduurd voordat iedereen overal kon pinnen. En dat het zo lang heeft moeten duren, zat ‘m niet in de techniek, benadrukt Kuijper. Het kwam doordat verschillende partijen het niet eens konden worden. Zo waren er op een gegeven moment zes verschillende betaalpassen in omloop met als gevolg dat niemand meer wist waar je wel of niet kon betalen.

Zonder ingrijpen schiet het niet op

Ingrijpen van de overheid, Kuijper geeft het niet graag toe, heeft toen de boel weer vlot getrokken met als gevolg dat we nu met onze pas overal kunnen betalen. Zonder ingrijpen van de overheid schiet het dus niet op en Kuijper kan zich voorstellend dat dit ook geldt voor de invoering van het EPD. Toch moeten we met dit soort grote infrastructurele projecten rekening houden met de zogeheten wet van Hofstadter, waarschuwt Kuijper, en die luidt als volgt: grote projecten duren altijd langer dan gepland ook al houd je rekening met de wet van Hofstadter. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.