Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonnehuizen neemt zorginstelling BellisGroep over

Met ingang van 1 januari 2009 maken de Michaelshoeve in Brummen, Overkempe in Olst, Verdandi in Loenen en Helios in Zutphen deel uit van Zonnehuizen. Door de fusie tussen deze antroposofische zorginstellingen van de BellisGroep en Zonnehuizen, ontstaat een nieuwe organisatie.

Met de fusie is een organisatie ontstaan met een klinische/intramurale capaciteit van ruim 750 plaatsen, met extramurale zorg aan ongeveer 1.800 cliënten en met een totaal van ruim 1900 medewerkers (1.090 fte). Het exploitatiebudget voor 2009 bedraagt ruim tachtig miljoen euro.

Bundeling van krachten

De fusie is ingegeven door de elkaar snel opvolgende veranderingen in de zorgsector. Om in de toekomst te kunnen blijven inspelen op alle veranderingen is bundeling van krachten voor partijen van wezenlijk belang. Samenwerkend in Zonnehuizen-verband zullen de organisaties beter in staat zijn de antroposofisch geïnspireerde zorg verder uit te bouwen en zorg te dragen voor passende zorg voor haar cliënten op het juiste moment. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.