Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorg gooit voor honderden miljoenen eten weg

Bij zorgorganisaties wordt gemiddeld tussen dertig en veertig procent van het voedsel verspild. Het gaat om miljoenen kilo’s aan maaltijden per jaar. Stichting Diverzio heeft een methode ontwikkeld om deze verspilling fors terug te dringen.
Zorg gooit voor honderden miljoenen eten weg
Premium

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Eten weggoien hoeft niet, of kan in elk geval veel minder, wanneer men de maaltijden individueel toebereid of laat toebereiden. Mijn organisatie (Curadomus Int. bv) werkt samen met Apetito.
   Apetito bereid maaltijden op individueel niveau voor, daardoor krijgen mensen dat wat ze kunnen (dieet) en wat ze willen (er is elke dag keuze) eten.
   Wanneer old-school instellingen koken, dan wordt daar de grootste gemene deler gekookt. Dat is niet wat mensen willen.
   Bovendien zie ik dan nog maar af van het smaakoplossend vermogen van de infrastructuur, waarlangs aan het einde van de rit vaak lauwarme of koude maaltijden bij de klanten of bewoners aankomen.
   Het is dus een kwestie van individuele oplossingen, zowel wat de maaltijd zelf, als ook wat de infrastructuur van de bezorging en het serveren betreft.
   Peter Jan Visee, Procesinnovatie, Curadomus.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.