Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg-ict Denemarken efficiënter dan Nederlandse

Mario Gibbels
Bijna alle artsen en bijna de helft van de ziekenhuizen in Denemarken gebruikt EPD’s. Daarmee besparen ze ook nog eens enorm veel tijd en geld. Dat blijkt uit onderzoek, Nederland maar vooral Obama mag jaloers zijn.

Meerdere onderzoeken, waaronder een van het Commonwealth Fund dat later deze maand verschijnt, stellen dat de gezondheidszorginformatiesystemen van Denemarken de efficiëntste zijn van heel de wereld. Artsen besparen dagelijks gemiddeld 50 minuten aan administratief werk. Het gebruik van EPD’s levert de Deense gezondheidszorg jaarlijks zo’, 120 miljoen dollar op. Denemarken doet het dus beter dan Nederland. Maar ook ons land werd al genoemd als lichtend voorbeeld voor Obama als het gaat om de organisatie van de zorg. Niet verwonderlijk als de prestaties van de VS onder de loep worden genomen. In Amerika gebruikt 17 procent van de artsen en 10 procent van de ziekenhuizen elektronische medische dossiers, dat volgens onderzoek van New England Journal of Medicine. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.