Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg van de Zaak neemt obesitascentrum over

Mark van Dorresteijn
Het arbonetwerk Zorg van de Zaak heeft het failliete obesitascentrum CO-EUR overgenomen. Het centrum heeft vestigingen in Nieuwegein, Hoensbroek, Vught en Maastricht.
Zorg van de Zaak neemt obesitascentrum over
Foto: Roos Koole (ANP)

Peter van Maris, directielid bij Zorg van de Zaak: ‘Wij willen onze kennis in leefstijlziektes of aandoeningen zoals: overgewicht/obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten of verslaving, waarbij de gedragscomponent een cruciale rol speelt vergroten. Deze aandoeningen nemen alleen maar toe. CO-EUR heeft zich gespecialiseerd in de behandeling eetstoornissen, veelal de onderliggende oorzaak overgewicht/obesitas. De overname is voor Zorg van de Zaak een logische stap en past daarmee uitstekend in onze ambitie om middels een duurzame aanpak preventiezorg te realiseren. De dienstverlening van CO-EUR wordt overigens door een aantal grote zorgverzekeraars met de hoogste kwaliteitsscores beoordeeld.’

Leefstijlziektes

De gedrag- en leefstijlziektes ziet Zorg van de Zaak voornamelijk veel in de branches Vervoer, Onderwijs en Zorg en bij werknemers ouder dan 40 jaar. CO-EUR richt zich op deze doelgroep. ‘We weten dat overgewicht ook in Nederland een toenemend probleem is. De prevalentie van overgewicht was in 2014 48 procent en de verwachting is dat dit in 2025 zal stijgen naar 54 procent. In tegenstelling tot wat gedacht wordt, blijft een deel van deze groep ook aan het werk. Echter, er komt een moment dat het niet meer lukt en het tot verzuim leidt.’

Preventie

CO-EUR richt zich zowel op de multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen en daaraan gerelateerde psychische en fysieke klachten, als op het wetenschappelijk onderzoek daarvan. Dankzij onderzoek kunnen eetstoornissen met (ernstig) overgewicht in de toekomst nog effectiever worden behandeld of zelfs preventief worden aangepakt.

Innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg

Het is niet de eerste keer dat Zorg van de Zaak een zorgorganisatie redt. Eerder tekende de arbodienstverlener een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Marius Touwen, CEO van Zorg van de Zaak, legde in een eerder interview op Zorgvisie uit dat de samenwerking mogelijkheden biedt om nieuwe, innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg te ontwikkelen, zoals een polikliniek voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde programma’s voor hulp bij bijvoorbeeld obesitas, diabetes en stoppen met roken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.