Zorg zit niet te wachten op stelselwijziging’

Bestuursvoorzitter van het Radboudumc Leon van Halder roept het kabinet op om niet weer een stelselwijziging door te voeren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Halder_nieuw.jpg

Van Halder: ‘Laten we met elkaar het huidige stelsel optimaliseren. Een nieuwe stelselwijziging helpt de patiënt niet en houdt professionals af van waar het om gaat.’
Van Halder ziet het aankomen: weer vier jaar bezig met de naweeën van een stelselwijziging, dat kost ongelofelijk veel energie en handenvol geld. En waarom? ‘We doen het hartstikke goed in Nederland, onze zorg is van hoge kwaliteit maar wel duur. Dat los je niet op met een stelselwijziging. We moeten meer energie stoppen in het oplossen van echte vraagstukken, waar de patiënt beter van wordt.’

Bekostigingsvraagstukken
Zo’n vraagstuk is de bekostiging van ketenzorg.

1
276

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Hartelijk dank voor dit pleidooi het huidige stelsel optimaal te benutten. Zeker het DBC-systeem biedt nog volop mogelijkheden om de kosten en inkomsten van curatieve zorg toe te rekenen aan afdelingen die deze zorg werkelijk verrichten, zodat de DBC's niet als vulling van het budget, maar als zorgproducten behandeld worden, waarvoor men zo gericht mogelijk wenst te betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.