Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgaanbieder Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen

De zorgaanbieder Vierstroom mag het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. De overname is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgaanbieder Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het gaat hier om een overname van een ziekenhuis door een zorgaanbieder op het gebied van onder andere thuiszorg en diverse zorgwoonvormen. Vierstroom en LangeLand bieden verschillende typen zorg aan. Er is dus geen overlap en ze concurreren niet direct met elkaar. Partijen verwijzen wel patiënten en cliënten naar elkaar. ACM heeft gekeken of dit de concurrentie zou kunnen beïnvloeden.

Doorverwijzen
Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM: ‘Slechts een heel laag percentage van de cliënten van Vierstroom wordt doorverwezen door een ziekenhuis. Er blijft voldoende ruimte over voor concurrenten.’ Uit onderzoek van ACM blijkt dat één op de drie bewoners van Zoetermeer

5
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Tja beste M. Kleefstra . Dat is een foutje , bedankt , hè ? Vierstroom kreeg dus al zoveel patiënten van Langeland dat zij nu dus € 6.000.000,00 kunnen bieden voor deze overnamefusie ? En niet te vergeten de stroom aan verplichte MANTELZORGERS die de dure professionals gratis moeten vervangen . Goeie handel dus voor dit Vijfstromenkartel van J.v.d.O .in deze Zorgmarkt .

  2. Lees alle reacties
  3. @MMO van de laar. Als de solvabiliteit en liquiditeit van Laagland prima is, denk je dan dat er aanleiding is om deze overname (geen bestuurlijke fusie van de laar) te doen???.
    Wat hebben we nu aan deze nietszeggende, zalvende en watjes opmerkingen?.
    Helaas lopen er teveel van zulke zachte nietszeggende figuren in de zorg: daarom klaagt heel Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.