Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieders moeten wensen cliënt vastleggen

Redactie Zorgvisie
Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen krijgen meer te zeggen over de inhoud van de zorg. Dit plan van staatssecretaris Bussemaker is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. De wensen van de cliënten worden nadrukkelijk vastgelegd in het zorgplan.

Hoewel de meerderheid van de zorgaanbieders al met een zorgplan werkt, komen het profiel van de patiënt en zijn perspectief nu vaak nauwelijks aan bod. Met de toekomstige invoering van de zzp’s moet dat wel.

Basisnorm zorgaanbieders

Het Besluit Zorgplanbespreking AWBZ-zorg verbetert niet alleen de positie van de cliënt. Het zet ook vanuit de wetgever een basisnorm voor zorgaanbieders die te weinig aandacht besteden aan het gebruik van zorgplannen. Bovendien krijgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meer inzicht in de manier waarop zorgaanbieders omgaan met de invulling van het zorgplan. Dit besluit geldt alleen voor cliënten die langer dan drie maanden AWBZ zorg ontvangen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Gemeenten tegen AWBZ-plan Bussemaker

Bezuiniging op AWBZ wordt nergens opgevangen

Toedienen injecties uit de AWBZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.