Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbalans kiest voor ORTEC

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Zorgbalans wil het personeelsbestand wendbaar maken met het personeelsplanningssysteem van ORTEC. De organisatie kiest voor ORTEC Harmony om de kwaliteit van zorg blijvend te garanderen en tegelijkertijd financieel gezond te blijven.
Zorgbalans kiest voor ORTEC
Foto: Amerpoort

‘De bedoeling is dat we medio mei 2014 live zijn’, stelt projectmanager Frederique Vegter. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Zorgbalans aan de slag gaat met zelfroosteren.

Bijsturen

Frederique Vegter: ‘Wat wij willen is een pakket waarmee je non-stop kan kijken binnen de organisatie en over de organisatie heen, zodat we tegen medewerkers bijvoorbeeld ook kunnen zeggen: “Deze week hebben we geen werk op locatie A, maar kun je wel aan het werk op locatie B”. ORTEC’s oplossing helpt ons hierbij. Dankzij het systeem hebben we overzicht op de totale personeelscapaciteit, waardoor het afstemmen van vraag en aanbod zoveel gemakkelijker is. Ook kunnen we straks financieel al ver op de zaken vooruit lopen. Voor het management is een goed inzicht in inkomsten en uitgaven belangrijk. Nu is het zo dat we pas achteraf kunnen zien hoe de inkomsten en personeelskosten zich tot elkaar verhouden. Met ORTEC kunnen we vooruit kijken en zien: dit is gepland, dit is begroot. Waar nodig kunnen managers dan bijsturen.’

Zorgbalans

Zorgbalans biedt tijdelijke en langdurige verzorging, behandeling en verpleging aan mensen die dat nodig hebben. Dat doet de organisatie zowel bij mensen thuis als in haar woonzorglocaties in de omgeving van Haarlem, IJmuiden, Heemstede, Hillegom en Zandvoort. Veel van haar cliënten zijn ouderen en chronisch zieken. Ook geeft Zorgbalans specifieke zorg aan gezinnen, partners en mantelzorgers van cliënten en andere mensen die (tijdelijk) verpleging of ondersteuning nodig hebben.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.