Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgbalans scoort onvoldoende voor HKZ-certificaat

De intramurale locaties van zorgaanbieder Zorgbalans krijgen geen HKZ-certificaat. Volgens de auditoren van de onafhankelijke certificatieinstelling TNO certification, is de organisatie niet rijp voor het HKZ-certificaat.
Zorgbalans scoort onvoldoende voor HKZ-certificaat

De externe audit van de intramurale locaties vond in juni plaats. Dat blijkt uit het interne Zorgbalans tijdschrift Houtsnippers. Het was de bedoeling van het bestuur dat Zorgbalans in oktober 2008 in zijn geheel HKZ-gecertificeerd zou zijn. Nu heeft alleen de thuiszorg een HKZ-certificaat. Het HKZ-keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. Een gecertificeerde instelling heeft het werk zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren.

Zorgcontractering

Volgens Stephanie Juranek van het zorgverzekeraarn Achmea betekent het gebrek aan HKZ-certificering niet dat de zorgverzekeraar niet meer bij Zorgbalans gaat contracteren. “Voor contractering voor intramurale zorg is een HKZ-certificaat geen vereiste. We eisen wel dat er een ander werkend kwaliteitssysteem is. Zoals bijvoorbeeld de Normen Verantwoorde Zorg.” Voor extramurale zorg stelt het zorgkantoor wél dat er een HKZ-certificaat moet zijn. Vrijdag was Zorbalans niet bereikbaar voor commentaar.

CQ-index

Deze week bleek ook dat op basis van de zogenoemde CQ-index (Consumer Quality), de intramurale locaties van Zorgbalans gemiddeld een 7,6 rapportcijfer scoren bij cliënten. De verzorgenden/verpleegkundigen kregen van cliënten een 7,9. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Beloning bestuurders aan banden

HKZ-norm leidt niet tot kwaliteit

Zorgbalans maakt bezwaar tegen boete

1 REACTIE

  1. Was het niet zo dat de koepelorganisatie van Clientenraden van Zorgbalans zich kortgeleden beklaagde over ht zorgelijke niveau van de kwaliteit van zorg?
    Dit bericht bevestigt als het ware de door de Clientenraden geuite zorgen!
    De uitkomsten van de CQ-index kunnen wat mij betreft daarom regelrecht in de prullenbak.
    Wat een boerenbedrog die CQ cijfers voor Zorgbalans!
    Trouwens, welk ander werkend kwaliteitssysteem heeft Zorgbalans te bieden aan het zorgkantoor? Ben benieuwd, anders zijn de rapen gaar, vrees ik.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.