Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboog en Savant Zorg werken samen in de nacht

Thuiszorgaanbieders de Zorgboog en Savant Zorg starten vanaf 2 april een samenwerking in de nachtzorg. Klanten die in de nacht alarmoproepen doen, worden vanaf dat moment geholpen door de dichtstbijzijnde verpleegkundige van deze twee organisaties. Hierdoor worden klanten sneller geholpen.
Zorgboog en Savant Zorg werken samen in de nacht
Foto: ANP Vincent Jannink

Binnen de samenwerking is afgesproken dat er hulp van beide zorgorganisaties geboden kan worden bij noodsituaties in de nacht. Het gevolg is dat klanten in geval van alarmering een verpleegkundige van Savant Zorg óf van de Zorgboog op bezoek krijgen. Dit is afhankelijk van de verpleegkundige die op dat moment het dichtst bij de klant in de buurt is. Dit kan een verpleegkundige van een andere organisatie zijn dan die overdag bij de klant komt.

Noodoproepen
‘Wij vertrouwen erop dat deze gezamenlijke zorgverlening onze klanten ten goede zal komen. Door de verkorte reistijden, kunnen we namelijk eerder zorg verlenen,’ vertelt Ronnie Dekkers, programmamanager wijkzorg bij Savant Zorg. ‘Naast deze samenwerking tussen de Zorgboog en Savant Zorg wordt ook onderzocht in hoeverre mantelzorgers makkelijker een rol kunnen spelen bij noodoproepen. We gaan hiervoor onderzoeken welke technologische hulpmiddelen daarbij behulpzaam kunnen zijn.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.