Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboog start met digitaal doorverwijzen

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Zorgboog is sinds deze week gestart met digitaal doorverwijzen. Huisartsen in de regio kunnen via ZorgDomein het aanbod van de zorginstelling inzien en patiënten doorverwijzen.
Zorgboog start met digitaal doorverwijzen

De aanvraag die de huisarts doet, komt direct digitaal binnen bij de Zorgboog. De cliënt is met deze nieuwe werkwijze snel in beeld, waardoor de zorg snel kan worden gestart. Bijkomend voordeel van de nieuwe werkwijze is dat de zorgorganisatie voorafgaand aan de afspraak beschikt over alle relevante gegevens.

Juiste plaats

De patiënt komt via ZorgDomein direct op de juiste plaats binnen de Zorgboog terecht. De
Zorgboog krijgt bij een digitale verwijzing exact te zien waarvoor de patiënt is verwezen en kan de patiënt daardoor meteen bij de juiste zorgverlener of voor het juiste consult inplannen. Dat scheelt de patiënt een hoop tijd en ongemak en zorgt er voor dat het gehele traject efficiënter verloopt.

Positieve ervaringen

Bijna alle huisartsen in de regio maken al gebruik van ZorgDomein. Voornamelijk om patiënten digitaal te verwijzen naar ziekenhuizen, ggz-instellingen en zelfstandige behandelcentra. Huisartsen hebben ondervonden dat digitaal verwijzen efficiënt en effectief is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.