Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Zorgdirecteuren weigeren hulp aan loonsverlaging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De brancheorganisatie van zorgdirecteuren NVZD wil het ministerie van VWS niet helpen bij het maken van een nieuw loongebouw voor de herziene Wet normering topinkomens (WNT2). Die verlaagt het maximuminkomen van 228.000 naar 178.000 euro. ‘Geen verantwoordelijkheid zonder zeggenschap.’
Zorgdirecteuren weigeren hulp aan loonsverlaging
Foto: ANP Lex van Lieshout

De NVZD kon nog leven met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ‘Maar wat ons betreft is er nu wel genoeg aandacht geweest voor de inkomens.’Laten we het liever hebben over de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.’???

   alleen als het om de posities en salrissen gaat van betsuurders zeker. medewerkers die werkelijk bezig zijn het zorgen voor de kwaliteit van zorg en patientveilighiedkunnen aan de lijntjes blijven lopen. 

   in de zorgsector draait het allang nietmeer om kwaliteit van zorg. 

    de zorgmedewerkers van de  ( thuiszorg)instellingen krijgen dagelijks de rekening gepresenteerd die het gevolg zijn van  financiele keuzes die gemaakt worden door bestuurders. alleen krijgen dezemedewerkers dagelijks te horen dat ze anders moeten doen, anders moeten denken en hun salris moeten inleveren omdat …..

    

  3. Van mij mogen ze de beloning van de zorg directeuren best vrijgeven. Echter moeten ze voor die extra beloning dan ook de verantwoording dragen. Laat ze dan ook maar hoofdelijk aansprakelijk zijn voor het reilen en zeilen binnen het ziekenhuis. Gaat de boel failiet dan gaat de directeur het ook.
   Ze willen de inkomens verdienen alsof het zelfstandig ondernemers zijn, laat ze dan ook de risico’s dragen van een zelfstandig ondernemer.

  4. ‘Laten we het liever hebben over de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.’ Wat een gotspe… Dat had dan toch wel het meest minimale moeten zijn waarvoor deze topmanagers zorg hadden moeten dragen voor deze riante beloning.
   Iedere keer weer blijkt dat topbestuurders alle voeling met de andere kant van de samenleving totaal verloren zijn… 

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.