Zorgdirecteuren weigeren hulp aan loonsverlaging

De brancheorganisatie van zorgdirecteuren NVZD wil het ministerie van VWS niet helpen bij het maken van een nieuw loongebouw voor de herziene Wet normering topinkomens (WNT2). Die verlaagt het maximuminkomen van 228.000 naar 178.000 euro. ‘Geen verantwoordelijkheid zonder zeggenschap.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgdirecteuren weigeren hulp aan loonsverlaging
Foto: ANP Lex van Lieshout

De NVZD kon nog leven met de WNT1, die in 2013 van kracht werd. Die stelde het maximuminkomen vast op 130 procent van wat een minister verdient. In de praktijk kwam dat neer op 228.000 euro (dat is inclusief pensioenbijdrage, onkostenvergoeding, vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering). Maar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft met de WNT2 een verdere verlaging van de topinkomens afgedwongen. De WNT2, eind 2014 aangenomen door de Eerste Kamer, stelt het maximum vast op 100 procent van het ministerinkomen, ofwel 178.000 euro.

NVZD werkt niet mee aan WNT2

In de zorg wordt de WNT2 pas in 2016

8
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ‘Maar wat ons betreft is er nu wel genoeg aandacht geweest voor de inkomens.’Laten we het liever hebben over de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.’???

  alleen als het om de posities en salrissen gaat van betsuurders zeker. medewerkers die werkelijk bezig zijn het zorgen voor de kwaliteit van zorg en patientveilighiedkunnen aan de lijntjes blijven lopen. 

  in de zorgsector draait het allang nietmeer om kwaliteit van zorg. 

   de zorgmedewerkers van de  ( thuiszorg)instellingen krijgen dagelijks de rekening gepresenteerd die het gevolg zijn van  financiele keuzes die gemaakt worden door bestuurders. alleen krijgen dezemedewerkers dagelijks te horen dat ze anders moeten doen, anders moeten denken en hun salris moeten inleveren omdat …..

   

 3. Van mij mogen ze de beloning van de zorg directeuren best vrijgeven. Echter moeten ze voor die extra beloning dan ook de verantwoording dragen. Laat ze dan ook maar hoofdelijk aansprakelijk zijn voor het reilen en zeilen binnen het ziekenhuis. Gaat de boel failiet dan gaat de directeur het ook.
  Ze willen de inkomens verdienen alsof het zelfstandig ondernemers zijn, laat ze dan ook de risico’s dragen van een zelfstandig ondernemer.

 4. ‘Laten we het liever hebben over de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.’ Wat een gotspe… Dat had dan toch wel het meest minimale moeten zijn waarvoor deze topmanagers zorg hadden moeten dragen voor deze riante beloning.
  Iedere keer weer blijkt dat topbestuurders alle voeling met de andere kant van de samenleving totaal verloren zijn… 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.