Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgfraude bovenaan politieke agenda

Zeker nu de zorgkosten stijgen en er verhalen blijven opduiken over allerlei manieren waarop zou worden gesjoemeld, wil de Tweede Kamer dat alles op alles wordt gezet om de fraude in de zorg aan te pakken.
Zorgfraude bovenaan politieke agenda

Kamerleden bevragen vandaag vier bewindslieden over de aanpak van zorgfraude: minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), minister Ivo Opstelten (Justitie) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën).


Premie
SP en PVV verwijten het kabinet dat patiënten teveel premie betalen en dat hen continue wordt voorgehouden dat zorg duur is, terwijl rapporten die wijzen op fraude in de zorg nauwelijks aandacht krijgen. Ook klinkt de roep om een parlementaire enquête. Zorgverzekeraars willen dat de regels minder fraudegevoelig worden. In 2011 hielden ze voor 1 miljard euro aan onterechte declaraties tegen. Voor hoeveel zo wordt gefraudeerd is onduidelijk. Nader onderzoek moet

2
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.