Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgfusie Kruiswerk en HdS

Thuiszorgorganisatie Kruiswerk West-Veluwe (KWV) in Ede is sinds 1 april 2008 gefuseerd met de organisatie voor zorg en welzijn HdS uit Barneveld.

Een deel van het management en de administratieve organisatie van HdS en KWV is samengevoegd. Het is een bestuurlijke fusie waarin HdS blijft voortbestaan als zelfstandige werkmaatschappij. Naam en logo blijven hetzelfde en vrijwel alle medewerkers van HdS blijven in dienst van de organisatie. Er is geen sprake van gedwongen ontslagen.

Samenwerking zorg

Tom van den Belt, directeur van HdS, blijft tot het najaar in functie bij HdS om de uitwerking van de fusie te begeleiden. Daarna neemt de directeur van KWV, Anne van den Brink, het stokje van hem over.

Overname thuiszorg

Er wordt onderzocht of de huishoudelijke zorg in Ede en Wageningen uitgebreid kan worden. KVW werkt onder andere in Wageningen en Ede en is sinds de fusie enkele jaren geleden onderdeel van Philadelphia Zorg. De kraamafdeling is toen afgestoten naar Yunio. HdS wilde een bestuurlijke fusie om zo financieel minder kwetsbaar te zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

‘NMa moet fusies scherper bekijken’

Nieuwe NMa-richtlijnen voor samenwerking

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.