Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstellingen niet klaar voor invoering van het BSN

Redactie Zorgvisie
Veel zorginstellingen zijn niet klaar voor de invoering van het burgerservicenummer (BSN). Dat meldt de vaktitel ICTZorg.com.

Instellingen verwijten de slechte voorbereiding aan vertragingen bij het nemen van een abonnement op het zogeheten UZI-register, wat noodzakelijk is voor het opvragen en verifiëren van het BSN.

Vertraging BSN

Alle brancheorganisaties van zorginstellingen laten weten dat er vertragingen zijn opgetreden bij de registratie bij het CIBG. Zowel GGZ Nederland als VGN hebben daarom het ministerie van VWS een brief gestuurd waarin zij vragen om het verplicht gebruik van het BSN uit te stellen. Blijkt dit niet mogelijk te zijn, dan verzoeken zij om de controle op het gebruik van het BSN uit te stellen en zorginstellingen die na 1 juni nog niet met het BSN werken geen sancties op te leggen.

NVZ vereniging van ziekenhuizen

De NVZ vereniging van ziekenhuizen laat via haar woordvoerder op ICTZorg.com weten dat vrijwel alle ziekenhuizen vanaf 1 juni het BSN kunnen gebruiken. Enkele ziekenhuizen halen 1 juni niet en dat heeft volgens de woordvoerder onder meer te maken met vertragingen bij het UZI-register. (Zorgvisie – Woute van den Elsen)

Lees ook:

Informatiepunt BSN start publiekscampagne epd

Wetsvoorstel BSN aangenomen

INvoering van BSN levert miljoenen op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.