Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgkantoren kopen zorg thuis op dezelfde manier in

Alle zorgkantoren gaan vanaf 1 april op dezelfde manier langdurige zorg thuis inkopen. Deze nieuwe werkwijze voor de Wlz publiceert Zorgverzekeraars Nederland vandaag.
Fotolia

Het nieuwe voorschrift zorgtoewijzing geldt voor heel Nederland en heeft een uniforme uitvoering van het zorgtoewijzingsproces bij de verschillende zorgkantoren tot doel. Door een uniforme werkwijze te hanteren krijgen cliënten in het domein overal een vergelijkbaar recht op overbruggingszorg of alternatieve zorg. Daarnaast draagt het bij aan een administratieve lastenverlichting voor Wlz. Tot 1 april 2016 was er nog  sprake van verschillende werkwijzen tussen zorgkantoren in het toewijzen van zorg thuis. Deze vereenvoudigde werkwijze is afgestemd met de cliëntorganisaties, de zorgbranches, VWS. Daarnaast is een enquête onder de zorgaanbieders gehouden. De aanbieders is gevraagd een enquête in te vullen, 317 aanbieders hebben hieraan meegewerkt. 63 procent is het eens met de voorgestelde werkwijze. Bekijk hieronder de resultaten van de enquête.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.