Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgpartijen tekenen convenant LSP

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de patiëntenfederatie NPCF, de koepels van zorgaanbieders (KNMP, LHV, VHN en NVZ), organisaties van apotheekeigenaren (NAPCO, ASKA VKAN), stichting OZIS en diverse ICT-leveranciers, Nictiz en de VZVZ hebben afgelopen maandag het convenant ´Gebruik landelijke zorginfrastructuur 2013 – 2016’ officieel getekend.
Zorgpartijen tekenen convenant LSP

Tijdens de bijeenkomst stonden diverse partijen stil bij deze belangrijke mijlpaal voor de zorginfrastructuur. Edwin Velzel, bestuurder van de VZVZ, kenschetste de ondertekening als een ‘duidelijk signaal van diverse partijen dat er commitment is om door te gaan met het LSP. Een prachtig sluitstuk na een periode van constructieve dialoog om tot structurele financieringsafspraken te komen.’

Goed nieuws voor de patiënt

Namens de patiëntenfederatie NPCF noemde algemeen directeur Wilna Wind het ondertekende convenant goed nieuws voor de patiënt. ‘Het medicatiedossier is zo altijd inzichtelijk wat leidt tot betere zorgverlening. Het feit dat de patiënt zelf toestemming moet geven voor het uitwisselen van zijn of haar gegevens is belangrijk voor de betrokkenheid bij de eigen behandeling.’

Commitment

Andre Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, gaf eveneens aan blij te zijn met het resultaat. “Een veilige uitwisseling van gegevens komt de patiënt ten goede. En voor de patiënt doen we het uiteindelijk allemaal. De komende drie jaar moeten we bewijzen dat het LSP gaat beklijven. Dat kan alleen met commitment van alle partijen.”

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VZVZ )

Bekijk het convenant

Convenant ´Gebruik landelijke zorginfrastructuur 2013 – 2016’ (PDF)

1 REACTIE

  1. Zo doe je dat in NL. Krijg je het er niet doorgeduwd in de politiek, dan duik je gewoon ondergronds. Lardeer dat met lobbywerk en veel geld, en voila: een onveilig ondoordacht megalomaan systeem gaat het licht zien. Dan toch!
    Tenzij gebruikers ( huisartsen in mijn geval) en klanten/ zorgconsumenten niet mee willen werken.
    Dan sta je daar toch maar mooi met je convenant. Mooie pakjes trouwens, op die foto.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.