Zorgplan Van Rijn vereist lef van bestuurder

Staatssecretaris Martin van Rijn wil snel afrekenen met slechte verpleeghuizen. Zorgbestuurders die lef tonen en de kwaliteit willen verbeteren, krijgen ruim baan. Dat komt naar voren in de plan van aanpak kwaliteit verpleeghuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Staatssecretaris Martin van Rijn (R) van Volksgezondheid in gesprek met meneer Knoester van de clientenraad van de Respect Zorggroep in het woonzorgcentrum Bosch en Duin.
Staatssecretaris Martin van Rijn (R) van Volksgezondheid in gesprek met meneer Knoester van de clientenraad van de Respect Zorggroep in het woonzorgcentrum Bosch en Duin. - Foto: ANP - Martijn Beekman

Het plan bestaat uit vijf speerpunten die eisen stellen aan samenwerking tussen cliënten, zorgverleners en mantelzorgers, veilige zorg, ruimte voor en kwaliteit van professionals, leiderschap en tot slot openheid en transparantie. De actiepunten in het plan moeten zorgen voor verbeteringen op de korte termijn, maar dienen vooral de verpleeghuiszorg toekomstbestendig te maken.

Lef tonen

Van Rijn benadrukt dat er geen gemakkelijke of snelle oplossingen zijn om tot toekomstbestendige verpleeghuiszorg te komen. De fundamentele verandering zit in de relatie tussen cliënten en professionals. Zij moeten zich gesteund voelen zorg anders in te richten en daar samen over spreken. Dat vereist volgens

2
81

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Staatssecretaris Van Rijn maakt mooie sier door de kwaliteitseisen voor verpleeghuizen te actualiseren. Ik krijg het idee dat er verkiezingen in aantocht zijn. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er de laatste maanden is gebeurd. Heel veel gemotiveerde medewerkers in verzorgingshuizen – verpleeghuizen op straat gegooid. Laat deze staatssecr onderzoek in stellen Wie van de instellingen in NL heeft personeel ontslagen. Begin ermee en stuur deze bestuurders naar huis. Bruto salarissen van 100.000,- en meer wordt er betaald aan deze rommelaars. Bestuurders die geen meter vooruit kunnen denken.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.