Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgpremie 2014 gemiddeld 92 euro

De gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering komt naar verwachting op iets minder dan 92 euro per maand in 2014. Dit blijkt uit een berekening van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), op basis van de reeds bekende premies. Meer dan 90 procent van de zorgpremies voor 2014 is inmiddels bekend.
Zorgpremie 2014 gemiddeld 92 euro

De gemiddelde nominale zorgpremie wordt naar verwachting 1.100 euro op jaarbasis in 2014. In 2013 was de gemiddelde premie 1.213 euro en in 2012 was dit 1.226 euro. Ten opzichte van 2013 daalt de zorgpremie in 2014 dus gemiddeld met 113 euro per verzekerde. In deze berekening is geen rekening gehouden met het vrijwillig eigen risico. Dit betekent dat voor verzekerden met een vrijwillig eigen risico de jaarpremie nog tot ruim 275 euro lager kan worden.

Zorgkosten

In de begroting van VWS lag de rekenpremie op basis van de verwachte zorgkosten in 2014 op 1121 euro per premiebetalende verzekerde. Op grond van die begroting zullen in 2014 de eigen betalingen van verzekerden stijgen met 38 euro. Dit komt door betalingen van het eigen risico, de wettelijke eigen bijdragen en de overheveling van de compensatieregeling voor het verplicht eigen risico naar de gemeentes. Voor verzekerden dalen de zorgkosten vanuit de zorgverzekeringswet in 2014 netto met 75 euro volgens de schattingen.

1 REACTIE

  1. Verheug u mensen:DWS en Multizorg gaan eigen tarieven toepassen in de BDC GGZ voor vrijgevestigden! Hetgeen gaat betekenen dat er per diagnose verschillende uiteraard lagere tarieven uitbetaald gaan worden. Voor de hulpverlener nu betekent dit dat de contractvoorwaarden eigenlijk gewoon niet niet te begrijpen zijn. Wat moet ik nu invoeren? Sowieso extreem veel moeten invoeren van tarieven. En daar gaat het wellicht om: je zult zien dat enorm veel rekeningen retour gaan komen en niet uitbetaald zullen worden. Transparantie?? Geef zorgverzekeraars de macht en je kunt wachten op Poetin-tafarelen. Is dit wat de VVD wilt? De vrijgevestigden de nek omdraaien en voor de patient geen vrije artskeuze ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.