Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Zorgpremie stijgt weer in 2015

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De premie voor de basisverzekering stijgt volgend jaar met honderd euro. De overheid wil tijdelijk bijdragen om het schokeffect voor de burgers te verzachten.
Zorgpremie stijgt weer in 2015
Premium

Dat schrijven minister Edith Schippers

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  10 REACTIES

  1. Er is nog nooit een zorgstelselwijziging geweest die het niet duurder maakte voor de verzekerden.
   De enige die dit blijven entameren zijn ambtenaren van het ministerie( behoud van werk) en politici die daardoor met een nog mooiere baan naar het buitenland wegkomen, keffertje Hoogervorst!
   Tenslotte is de macht nu volledig bij de zorgverzekeraars gekomen en die regeren uiteindelijk.
   Ik moet terugdenken aan Portugal in 1975 toen de zwijgende meerderheid van het volk werd opgeroepen te spreken en het ook deed op een zeer explosieve manier, maar dan dient de apathie door de gemiddelde nederlander afgeschud te worden. Terug naar ziekenfonds en particuliere verzekering en…….. buitenlandse verzekeraars toelaten op de nederlandse markt!!

  2. Lees alle reacties
  3. ‘ Achmea-bestuursvoorzitter Willem van Duin verwacht dit wel: ‘Ons risicoprofiel wijzigt en banken zullen dus strenger worden’. Wat een k– smoes; Achmea heeft een balanstotaal van meer dan 100 miljard en nu verschuilt Van Duin zich achter de banken die hogere eisen gaan stellen?

  4. Direkteuren die honderdduizend ‘verdienen’ in een jaar kunnen ook wel met minder af echter dat zal nooit gebeuren. De premie stijgt, maar ook ons eigen risico zal wel weer stijgen. Alles voor de marktwerking van de VVD. Wat zijn we hier gelukkig mee. Straks heb je geen geld maar voor de meest noodzakelijke 1e levensbehoefte en gaat alles op aan zorgpremie en eigen risico. Wij worden een ontwikkelingsland.

  5. Met een gemak worden de premies opgevoerd, terwijl de zorgverzekeraars voldoende in kas hebben.
   Ja het is eenvoudig te denken dat de AWBZ afgeschaft is en dan de kosten dan ineens toenemen.
   Zorg moet kleinschalig en effectief plaatsvinden en niet de weg van de grootste zakkenvullers en geen flauwekul, dat alles onder zorg geschaard wordt, wat infeite een ander probleem is ADHD etc

  6. Dus als ik het goed begrijp gaat mijn basispremie met bijna 100 pct omhoog? En de premie voor Wlz zal 10 pct bedragen? Dus ik betaal 2.65 pct minder dan voorheen? Waar is dan de overige 97,4 pct voor bestemd? Immers van de vette winsten van de zorgverzekeraars had al lang een reserve hiervoor gevormd kunnen worden. Dus m.i. zou verhoging niet nodig moeten zijn.
   Ik begrijp dat de Zvw omghoog gaat, maar laat dat gelijk lopen met de afbouw van de AWBZ (en korting). Dus idd waarom premie verhogen?

  7. ‘Omdat zorg die voorheen uit de AWBZ werd betaald vanaf 2015 uit de Zorgverzekeringswet wordt betaald, gaan de bijbehorende uitgaven omhoog. Hierdoor zal de Zvw-premie stijgen’
   Deze gaan met een korting over naar Zvw, en zo moet de zorgverzekeraar dit ook uitvoeren. Dus geen enkele reden om de premie te gaan verhogen. Ze moeten de extramurale tarieven enkel verlagen, hier kan namelijk nog wel 15% vanaf.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.