Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgSaam krijgt uitstel tot 1 juni

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bank, zorgverzekeraars en waarborgfonds stellen ultimatum.
ZorgSaam krijgt uitstel tot 1 juni

Zorgverzekeraars

CZ zorgverzekeraar, Achmea, ING en het Waarborgfonds voor de zorg zijn vorige week bij elkaar geweest om het reorganisatieplan en het liquiditeitsplan van het ziekenhuis te bespreken. ZorgSaam krijgt tot 1 juni de tijd om het definitieve financieringsplan rond te krijgen. Dat laat een woordvoerder van CZ weten: ‘Er worden goede vorderingen gemaakt.’ Meer wil de zorgverzekeraar op dit moment niet zeggen.

ZorgSaam

ZorgSaam laat weten dit te zien als ‘positief nieuws’. Het ziekenhuis hoopt dat de zorgverzekeraars bereid zullen zijn om langdurige contracten af te sluiten en dat de banken de leningen willen handhaven. De 25 miljoen euro die het ziekenhuis te kort komt, wordt als verlies over 2014 afgeschreven. Dat bedrag is ook onderdeel van de gesprekken met de stakeholders. Ook het ziekenhuis wil nu niet verder inhoudelijk op de zaak ingaan.

Ontslagen

ZorgSaam zet alle zeilen bij om aan het eind van het jaar uit de rode cijfers te komen. De huidige manier van werken, is verlieslatend. Het ziekenhuis snijdt diep in de formatie: eind 2014 maakte het bekend de banen van 288 medewerkers te schrappen. Daarnaast bezuinigt de organisatie op de inkoop van materialen en bedrijfsprocessen en richt het werkprocessen anders in. Het plan is om het ziekenhuis en de ouderenzorg/thuiszorg te ontvlechten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.