Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgSaam schrapt 15 procent personeelsbestand

De Zeeuws-Vlaamse zorgcombinatie ZorgSaam zal in het ziekenhuis, de thuiszorg en de ouderenzorg in totaal ruim 17 miljoen besparen in 2014 en 2015.
ZorgSaam schrapt 15 procent personeelsbestand
Foto: Roos Koole

In totaal 288 Fte dienstverbanden van ZorgSaam staan aangemerkt om te verdwijnen, dat is zo’n 15 procent van het totale personeelsbestand van ZorgSaam. In het ziekenhuis gaat het om 181 Fte, in de thuiszorg en ouderenzorg om 107 Fte. Samen met de besparingen op materiële kosten en een optimalisatie van de opbrengsten zal dit in totaal structureel per jaar 17,5 miljoen euro opleveren.

Plannen

Het bezuinigingsplan ligt ter advisering voor bij Ondernemingsraad, Cliëntenraad en Bestuur Medische Staf. Ook wordt erover gesproken met de vakbonden. Na het verwerken van de adviezen en opmerkingen kan het plan definitief worden gemaakt en naar verwachting eind dit jaar ten uitvoer worden gebracht.

Pijnlijk

In een persverklaring staat: ‘ZorgSaam moet pijnlijke maatregelen nemen om de kosten in lijn te brengen met de inkomsten die gedaald zijn door overheidsbeleid. Er is een plan van aanpak gemaakt om zodanig te bezuinigen dat ZorgSaam weer toekomstbestendig wordt. Kwaliteit van zorg en de belevingsgerichte dienstverlening van ZorgSaam blijven bovenaan de agenda. Door flinke efficiency-verbeterslagen wordt een belangrijk deel van de kostenbesparingen mogelijk gemaakt. Er gaan ook veel arbeidsplaatsen verloren. De grootste kostenpost in de zorg betreft immers personeel. Er is een evenwichtige verdeling gemaakt waarbij zowel op ondersteunende diensten, als op indirecte zorg als op de directe zorg wordt bespaard.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.