Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgSaam wil fuseren met Curamus

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
ZorgSaam en Curamus willen de 'Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen' oprichten. Dat melden beide zorgaanbieders.
handschudden300stockxchng.jpg
Stockxchng

ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg in Terneuzen, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Curamus is een ouderenzorgorganisatie in de buurt. 

Ketenzorg
De fusie moet de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen de garantie bieden dat goede zorg dichtbij huis mogelijk blijft. De krachtenbundeling is ook noodzakelijk om de zorg in Zeeuws-Vlaanderen op een hoog kwaliteitsniveau te houden, zo zeggen de organisaties. De oprichting van de Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen past bovendien in de ontwikkeling van toekomstige zorg in Zeeland waarbij goed op elkaar afgestemde ketenzorg dichtbij de mensen voorop staat.

Fusie
Er waren al langer verkennende gesprekken tussen ZorgSaam en Curamus. Deze hebben nu geleid tot een voorgenomen fusiebesluit. De fusiepartners nodigen ook andere zorgorganisaties uit om de samenwerking in welke vorm dan ook te intensiveren en zo een stevige ruggengraat van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen te vormen. Met bijvoorbeeld Nucleus (huisartsen), Warmande en Revant wordt al langer gesproken over afstemming en samenwerking in de keten.

NZa
Het fusievoornemen is voorgelegd aan OR, Cliëntenraad, Medische staf en andere betrokkenen. Daarna zal het definitieve besluit worden voorgelegd aan onder andere de NZa en financiers. Naar verwachting van de fusiepartners kan de nieuwe organisatie per 1 januari 2017 van start gaan.

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.