Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Zorgverzekeraars straffen aanbieders wijkverpleging’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Aanbieders van wijkverpleging die in 2015 meer hebben uitgegeven dan het afgesproken omzetplafond, moeten dat geld terugbetalen aan zorgverzekeraars. ActiZ is woedend: ‘Zorgverzekeraars negeren de wensen van cliënten en hebben niet goed ingekocht.’
Geld_Fotolia_317100_Subscri_450.jpg
Verzekeraars vorderen 51 miljoen euro terug. - Foto: Fotolia
Premium

In 2015 luidden zorgaanbieders al

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Budget voor geleverd zorg door wijkverpleegkundige 2015 terug betalen aan de zorgverzekeraars. Dit is de wereld op z'n kop. Wanneer komt er een EIND aan de MONOPOLIE van ZORGBERZEKERAARS. De Rijksoverheid blijft leunen op verdeeldheid en willekeur aan uitvoeringsregels! Tweede Kamerleden begrijpen niet wat gaande is en intussen gaan de ZORGVERZEKERAARS door met het verzamelen van miljoenen aan overschotten. Geld van de burger!

  2. Lees alle reacties
  3. opnieuw blijkt hoe afhankelijk de regierol van de patiënten is van de beslissing de regie over het macrobudget aan de zorgverzekeraars over te laten. waar uiteindelijk mensen over de zorg beslissen die zelf die zorg (nog) niet nodig hebben.
   (gek genoeg is in zekere zin Martin van Rijn een uitzondering op die laatste constatering, gezien de zorgafhankelijkheid van zijn ouders. maar zijn houding daarin wijst er niet op, dat hij patiëntenbelang laat prevaleren boven instellingsbelang.)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.