Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie maakt nominaties ‘Zorgmanager van het Jaar’ bekend

MAARSSEN - Herman Blom, Eelco Damen en Jos Dijkers zijn de drie genomineerden voor de titel Zorgmanager van het Jaar.
Zorgvisie maakt nominaties 'Zorgmanager van het Jaar' bekend

Een van hen ontvangt op vrijdag 19 januari 2007 tijdens de ZorgVisie Dinner Conference de ZorgVisie Excellence Trofee uit handen van minister Hans Hoogervorst.

Herman Blom, Thuiszorg De Friese Wouden Drachten

Herman Blom (54 jaar) is voorzitter raad van bestuur Thuiszorg De Friese Wouden. “Herman Blom (54 jaar) is te karakteriseren als een echte people manager”, stelt de Tilburgse hoogleraar Jan Moen in zijn nominatierapport. “Hij is bijzonder gedreven en resultaatgericht. Zelf zegt hij dat zijn stijl nogal onconventioneel is, anders dan mensen misschien gewend zijn. Thuiszorg De Friese Wouden heeft veel geïnvesteerd in ketenzorg en in community care: de ontwikkeling in wonen, zorg en welzijn op lokaal niveau.”

Eelco Damen, Cordaan Amsterdam

De twee genomineerde – in alfabetische volgorde – is Eelco Damen (51 jaar), voorzitter raad van bestuur Cordaan in Amsterdam: “Hij is een vernieuwer, dat blijkt uit al zijn activiteiten van de afgelopen jaren”, aldus het nominatierapport. “Eelco Damen is een bestuurder die sterk visiegedreven is en deze visie heeft weten te vertalen in concrete acties. In Amsterdam heeft hij een van de eerste intersectorale organisaties tot stand gebracht, waarin ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg onder hetzelfde dak functioneren. Hij is in zijn stijl vasthoudend om zaken echt in de praktijk tot stand te brengen.”

Jos Dijkers, VieCuri Venlo

Jos Dijkers (48 jaar), directeur van VieCuriVitaal, de private dochter van VieCuri Medisch Centrum in Venlo en manager bedrijfsvoering van een sector, is de derde genomineerde. Over hem meldt Moen: “Jos Dijkers kan men zien als een maatschappelijk ondernemer. Als directeur heeft hij vanuit het niets een innoverende en ondernemende organisatie opgezet op het snijvlak van reguliere en private zorg. Met zijn daadkrachtige en zakelijke stijl heeft hij een gevarieerd en vernieuwend zorgpalet binnen het ziekenhuis ontwikkeld.” (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.