Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, december 2009

Mark van Dorresteijn
Cordaan nam in juli 2008 het in nood verkerende Amsterdam Thuiszorg over. Ruim een jaar later ligt de Amsterdamse zorgonderneming onder vuur. In dit nummer een interview met het Cordaan-bestuur. Eelco Damen: ‘Voor de redding van Amsterdam Thuiszorg verdienen we meer erkenning en waardering dan we tot nu toe hebben gekregen.’
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Radicale veranderingen in care
Passie voor presentie

Het Transitieprogramma Langdurige Zorg moet de zorg zowel menselijker als goedkoper maken. Vierstroomzorgring en het Centrum voor Dienstverlening (CvD) nemen aan het programma deel en experimenteren gepassioneerd met de presentiebenadering.

Resultaatgericht organiseren
Rol van de head verandert

Nu geld verdienen noodzaak wordt in de zorg, wordt de head meer dan alleen kostenbeheerser. Een wetenschappelijk onderzoek dat op 8 december wordt gepresenteerd, laat zien hoe bestuurder en head samen op resultaten kunnen sturen.

Primeur in Almere
Afspreken via internet

De patiënt van het Flevoziekenhuis kan via zijn computer thuis een afspraak maken met een specialist, alvast een anamneseformulier invullen en onderzoeksuitslagen inzien. Het nieuwe systeem hapert af en toe, maar het ziekenhuis ervaart al voordeel: de no-show is van zes procent gedaald naar nul.

Bouwdossier

In dit nummer ook een Bouwdossier. De specials over een specifiek thema, die Zorgvisie door het jaar heen uitbracht, worden onderdeel van de reguliere nummers. Vanaf pagina 33 zes artikelen over de financiering en bouw van zorgvastgoed.

Abonneer u op het magazine

Zorgvisie is hét vakmagazine voor management en beleid in de Nederlandse zorgsector. Zorgvisie brengt u met ieder nummer analyses, achtergronden en thema-artikelen samen in een helder magazine. Klik hier om nu een abonnement te nemen op Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.